SADECE DÜŞÜNÜYORUM

  Hiç yorum yok
SADE CE DÜŞÜNÜYORUM

her saniye zihnimizden mılyarlarca bilgi akışı oluyor peki bu bilgilerin  kaçı gereklı kaçı gereksız?
düşüncelerimiz hayatımızdan beslenir.
Günlük hayatta neler yaptııysak onlar anı dedıgımız düşünce parçalarrı olarak kısım kısım çagrılştırıcılar ile zihnimizde canlanır.


DÜŞÜNMEK ile ilgili görsel sonucu

Yolda gidiyoruz ve birden ayagımız bir taşa takıldu o an aklımıza küçükken top oynarken düştügünüz akliniza geldı. yada televizyona bakıyorsunuz bir çocuk belgeselı çıkdı çocuklugunuz aklınıza gelir gelmese  de bilen aile bireylerrinize sorarsınız bende böylemiydim çocukken dersiniz
Bunun tam tersi de olur bazen bir yaşlılık belgeselı izlersiniz ve yaşlanınca kendınızın de ona benzer bir yaşlılık yaşayacagınızı sanırsınız işte bunların hepsi bizim sade ce düşünmemezden kaynaklanan olumlu çagrışımlardır.

peki olumsuz çagrışımlar nedir bu durum ise başka bir örnekle kavga eden bir çift görürsünüz parkda gezerken ve siz de buna benzer birşeyi gecmişte yaşadıgınız için o kotu anı aklını za gelir hemen buda sizi üzer ama şunu unutmayın hayat acısıyla tatlısıyla güzeldir bizim yapmamız gereken ise gelecekde üzülmeyecegimiz anılar biriktirmekdir.

DÜŞÜNMEK ile ilgili görsel sonucupeki nasıl sade düşünebiliriz?

-hedeflerimizı tespıt edıp ona odaklanarak.
-günlük işlerde birden çok işi yarım yapmak yerıne bir işi tam yaparak
-herşeye ve herkese farklı bir renk kattarak oldugu gibi kabul ederek.
-bugünün  yarının mirası olarak bilerek kullanmak.



Düşüncelerimiz hayatımızın en önemlı planlayıcısıdır ve biz ne kadar sade kullanırsak o kadar fazla olumlu anı biriktiririz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder