Hiç yorum yok

YAPAY YAŞAMLAR

Toplumsal dayanismanin komsulugun, akrabaligin, dostlugun ve ailenin azalmaya basladigi su devirde insanlik bu kadar gelismisken toplumsal etkilesim gerilemeye basladi degerlerimizin ici bosalmaya basladi ?


Bundan önceki devirlerde teknolojimiz ve bilgimiz bukadar gelişmiş degildi ve buyuzden birbirimize daha cok ihtiyac duyuyorduk bu sebepdendirki bazi degerlerin ici daha doluydu ve bu degerler nesillerin egitimini birincil elden yapiyordu. Yeni dogan cocuklarin yetismesini evin yasli neneleri, genclige ulasan bireylerin egitimini erkekse nasil  bir aile babasi olmasi gerektigini nasil evine kazanc getirmesi gerektigini kizsa da nasil bir anne olmasi gerektigini aileyi nasil gelistirip birarada tutmasi gerektigini evin buyukleri ogretiyordu.
Modern cagin baslamasiyla bunlar yerlerini kitaplara teknolojiye ve bireysellige dogru yol almaya basladi. Herkes bilgiyi kisilerden degil bilgi araclarindan ogrenmeye basladi bilgiye ulasiminin kolayligi teoriyi artiriken uygulamayi azaltti.

Neolacak bunun sonu? diye sorabilirsiniz bunun cevabi ise ancak uzun zaman sonra anlasilacakdir. Herzaman bir toplumun hepsi ayni olmamisdir geri kalmislarda toplumsal dayanisma daha fazlayken ilerlemislerde azalmaya baslayacakdir belki bitecekdir. Dünya yeni bir caga dogru gidiyor uzerinde yasayan insanlar ise farklilasiyor donusuyor bu zorunlu olarak gerceklesiyor.

Unutmayinki hicbir kisisel gelisim kitabi hicbir evlilik kitabi yasamöyküsü sizin yasaminizi dolduramaz Bunu bir tecrubeden daha iyi anlatamaz bilgi araclari bize yön gösterir ilerleyip ilerlememek bizim elimizdedir.

Daha gelismis ve aydinlik bir dunya hayaliyle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder