Hiç yorum yok
ZAMANA DAİR

Nedir zaman? neden yıllarımızı harcarız bişeyler için yada neden zaman diye bir kalıp yada algı düzeyi belirleyerek ona göre hayatımızı şekillendiririz?


zaman ile ilgili görsel sonucu

Hayatın bize verecegi onca amaçlarımız var bizim ise elimizde sadece zamanımız var' ki onun da ne kadar oldugunu bilmiyoruz. Zamanımızı harcıyoruz amaçlarımız için karşılıgında daha iyi bir hayat standardı elde ediyoruz.
 Düzen bu mu?
Aslında zaman ne rakamlardır ne canlılık sürece nede  gelişim ve dönüşüm sürecidir zaman inançdır tıpkı digerleri gibi insan hayatını diger canlılardan ayırmak için zamanı, parayı, devleti, iş bölümü yapmayı ögrendi karşılıgında elde ettigi buluşlar ile dünyaya hükmetmemeye başladı bu sayede dünyadaki yaşamın %70 i insanların eline geçmiş oldu.

Hayatta bir böcek gibi yada bir kuş gibi yaşasaydınız yukarıda saydıgım hayali inanç ögelerinden hiçbirinin sizin için bir anlamı olmayacakdı. Buyuzdendir ki insan toplumların kabuleriyle şekil alır herkes zamanın farkına varmasaydı 1 haftayı 7 gün kabul edip saatleri 24 dilimea ayırmasaydı kimsenin sabah işe geç kaldım diye derdi olmazdı sadece bugünde karnımı doyurmalıyım diye düşünürdü.

Anlayacagınız üzere hayatta yalnızca bir süreç vardır o da şimdi, şimdimiz bizim geçmiş ve gelecek algımız yani başlanıç ve bitiş evrelerimizi şekillendirir.

Son olarak sözlerimi Dostoyevskinin şu sözleriyle bitiriyorum: Dünyada o kadar gezilecek yer, tanınacak insan, okunacak kitap var' ki insan bunlara ömrünün yetmeyecegi için üzülüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder