Hiç yorum yok
BİLGİSAYARlN TARİHSEL GELİŞİMİ

Bazı insanlar vardır başkalrının hayal edemedigini hayal edip gerçekleştirirler, sözüyde koskoca bir dünyanın bilgi ihtiyacını yeniden şekillendiren mucidin hayatını etkileyen söz.

bilgisayar ve alen turing ile ilgili görsel sonucu

Bu adam (1912-1952) yılları arasında yaşamıs Alman asıllı birleşik krallıkda yaşamış matematikçi Alien Turing den başkası degildi.

Onun yaşadıgı yıllarda dünya 2 savaş yaşadı ilki onun çocukluguna gelse de ikinci dünya savaşı onun hem en büyük icadı olan bilgisayarı bulmasına sebep olacak hem bu savaşın müttefiklerin kazanmasıyla 15 milyon insanın hayatının kurtulmasına sebep olacakdı.
İkinci dünya savaşında 80 milyon insan katetmiş hitlerin ordularını ve stratejilerini ontrol edemiyorlar ve korkunç bir şekilde avrupanın dört bir tarafını ele geçirmişlerdi. Bunu başarmalarını sebebi ise Almmanların geliştirmiş oldugu ENİGMA adlı şifreli haberlşme agıydı bu bir daktloya benzer icat ile 150 milyar kod bulunuyor bunların da hepsinin çözülmesi 20 bin yıl sürwecegini hesaplamıştı Bu işin içine alındıgında.
Aslında işe alınacagında kendisini Enstain ve Newton la karşıaştırıyor vasat oldugunu söylüyordu, oysa haklıydı böyle şifrelenmiş bir makineyi ancak başka bir makine yenebilirdi. Akademik tezini de bu dogrultuda yazarak bir gün insan gibi düşünebilen programlanabilir eletronik beyinli makineler hayatımızın ayrılmaz parçası olacak demişti. Haklıydı Laibnetz in bulmuş oldugu ikili sistemle çalışan basit çarklı abaküsü geliştirmiş kendisi nazilerin butun harekat bilgilerini önceden duymuş ve ona göre eylemlerin gerçekleşmesi saglanmıştır.

insanlık tarihinde bütün kötü olayların yaşandıgı gibi bazı iyi olayların gerçekleşmesi için de bazı zorluklar gerekiyordu bilgisayarın yaygınlaşması, Roket teknolojısının hayatımıza girmesi ve gunumuzun teknolojık ve bilimsel olayları bu savaş sayesinde gerçekleşti.

Sözkonusu olmayan bilgisayar tarihinde ise ilk bulunan bu dijital bilgisayarlar 4 işlem ve biraz da çeşitli matematik işlemleri yapıyordu daha sonra transistörlerin keşfi ile 1960 lı yıllardan sonra kişisel bilgisayarları yapan ıbm şiketi halkın kullanımına sunmuştur bu bilgi agını,

-Bilgiyle kalın.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder