Teknolojinin Ekolojik Dönüşümü

  Hiç yorum yok
Teknolojinin Ekolojik Dönüşümü



Yaklaşık 100 yıldır kusursuz işleyen kapitalist libaral bir sistemde hepimiz herşeyden habersiz hayatlarımızı sürdürüyorduk fakat birgün insanlar bunlardan yoruldu ve sıradışı birşekilde yıgınlar evlerine kapandı bir virüs dünyayı depresyona soktu, herkes de ne olacagını bilmeden şaşkın bir şekilde ne olacagını bekliyor

Ne yapabiliriz ki ?

hernekadar yüz yıl desek de bu sistem dünyanın kuruluşundan bu yana köle efendi şeklinde işlemey devam etmekdeydi Akıllı olan otorite sahipleri yönetici olarak başa geçiyor ve kararları çogu zaman sorgulatmadan kendisi alabiliyordu. Onlardan daha az akıllı olan zayıf kimseler diger bir deyişle ayak takımı bu düzenin yükünü taşıyarak ayakta kalmasını saglıyordu, bu durumda birisi yönetirken digeri yönetici olarak adlandırılıyordu. sonuç olarak da giderek artan bir toplumsal kutuplaşma yaşanmaktaydı orta sınıf giderek yokolurken zengin azınlık fakir çogunlugu kontrol etmekden kendisini alamıyordu.

Düzen degişebilir...

Önceki yazılarımın bazılarında toplumsal farklılıkların nelerden kaynaklandıgını yazmıştım işte bu farklılıkların anlaşlması giderek çogalması dünyayı anlamlandıran insanların yaşamını geliştirmesi için çogunlugun urdugu devletler bu aşırı farklılaşmaya dur diyemediler yani yönetim fakirlerin elindeydi ancak halkı parayla güçle yönlendiren zenginler oldugu için karaları zenginlerle alıyorlardı. Büyük çogunlugu oluşturan fakirler yalnızca tüketim aracı olarak kullanılmış ve bunun nedenini sorgulamaya başlıyorlardı bugün ise doga yüz yıllık koşuşturmacadan yoruldugu için dönemsel bir uyku haline girmiş durumda bu sayede birçok ayrım ortadan kalkıyor dünyayı yönetenlerde adı sanı duyulmayan milyolarca insan da aynı hastalıgı tadıyor insanlıgı saran ölüm korkusu yaşamı daha da anlamlandırmaya başlayacagından emin olabilirsiniz.

Bizi neler bekliyor

Giderek büyüyen ekonomi duraksadı küresel anlamda büyük etkileri oluyor ama dedigim kişilere yoksa bir insan mutlak suretle toprakdan yaşamını sürdürebildigini ondan başkasına muhtaç olmadıgı bilir. bunun farkında oldugumuz için orta sınıf insanlar çogalabilir.

Paylaşım ve anlayış yaygınlaşıyor

devletlerin her kurumları en yüksek kişileri en sıradan insanlar bagırıp çagırmasın diye kapılarına kadar gidiyor öyle ki ordular bile öldürmeyi bırakıp yaşatmak için çabalamaya başladı umarım bu bireysel olarak da anlayış seviyemizi paylaşım yetenegimizi geliştirir.

Dünyada bundan önce de felaketler oldu ancak insan oldugumuzu yalnız kaldıgımızda hatırlarız bundan sonra da olacak o yüzden böyle zamanlarda en iyi yapılacak olan Düşünmek yani aklımızı kullanmak, Okumak birçok yeni ufuklar düşünceler keşfetmek, Hayal kurmak Kendi cennet bahçelerimizde dolaşmak, Bilim ve Sanat dallarında özgün bilgiler edinip onların yenilerini yaratmak.

Eskiyen herşeyin yerine yenisi gelir işte düzenlerin de yenisini bulmak için bütün hastlaıklarımızdan kurtulmak için insan oldugumuzu hatırlamalıyız


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder