Hiç yorum yok

Uzay Boşluğunda Insan Vücuduna Ne Olur? - YouTube 

Güneş sabah saatlerinde dogar akşam saatlerinde batar.

Madde katı ve şekli olan ruhsuz cisimlerdirr ve her madde dışarıdan gelen ışıgıyla yansıma oluşturur bu onun görünebilirligini saglar renk cismin ışıgı sogurma oranına göre çeşitlenir.

insanın ışıgı dışarıdan degilde içten gelir maddenin aksine buyüzden dünya küçük karmaşık ve çeşitlidir dogada bir nebze gelecege yol alırken giderek küçülür dagılır çeşitlenir ve karmaşıklaşır.

Zamanın ilerleyişi düz bir çizgi olarak ilerle maddeninki ise düz ve giderek dalgalı egriler halini alır bu sebepten uzayın yani maddenin içerisinde yol alacagı o boşlugun bir sonu yoktur ama maddenin erişebilecegi bir sınır vardır o sınırda katı donuk ve şekilsiz cansızlar olur.

Uzayda gidilebilecek en uç nokta diye birşey yoktur aslında aklımızın ulaştıgı sınır vardır bilgimizin ve zihnimizin uşabildigi en uç nokta bizim gelişmişligimizin işaretidir.

Varolan herşey yok olmaya yok olan herşey degişmeye mahkumdur 

buradan şu soru çıkıyor degişim bir başa dönüşmüdür.

degişim bizim bildigimiz anlamda geçmişi geriye sarma olamaz çünkü maddesel anlamda bizim bildigimiz birçokşeyin tekrarı olamaz bunu anlamak için degişimin dogasını incelemek gerekir.

Kütleçekim maddede bozucu etki yaratır yani uzayda sabit hızla bırakılan herhangi bir cisim kendisinden büyük olan bir cismin yörüngesine girdiginde mutlaka zamanla aşınacak ve haliyle bir degişime ugrayacaktır.

Her maddenin kendi kütleçekimi olduguna göre bildigimiz anlamda o boş denilen uzayın kendi kütleçekimi varmıdır.

Ay dünyadan giderek uzaklaşıyor 

Büyük patlamada yogunlaşmış olan madde çekirdeginden uzaklaştı.

Güneş ve etrafındaki gezegenler bir miktar nöton yılzının içe çökmesi ve sonucunda kalan bulutsudan olluştu.

Demekki evren genişleyecek buyük patlama oldugundan buyana genişliyor sonunda ise bizim yıldızımın oluşumu yada diger yıldızların oluşumu gibi bir dönüşüme girecek.

Garip birşey sorulacak çok soru var cevaplanması yıllar alacak bir kuşun dalından sıçrayışıyla tekrar bir başka dala kondugunda örüşü gibi insan aklının gelişimi sonucunda keşfedecegi epey bilgi olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder