Egitimsizleştirebildiklerimizdenmişsinizcesine

  Hiç yorum yok

 Egitimsizleştirebildiklerimizdenmişsinizcesine



Farkındamısınız okullar kapandı neredeyse 10 aydır okullar kapalı daha yeni yeni açılmaya başladı kimileri kapalıyken egitimin öneminden bahsediyordu kimileride salgının öneminden ben size soruyum bilgimi önemlidir egitimmi ?

Çok uzak degil bundan 15 yıl önce televizyonlara baktıgınızda ne zorluklarla okuyan insanların başarıları dizilere filmlere konu olurdu bugünkü gördügümüz ise okudukdan sonra serselik yapmaya başlayan insanlar.

Uyutuluyoruz ve giderek cahilleştiriliyoruz üstelik kimseninde buna dur dedigi yok

kütüphaneler dershanelere dönüştü okullar arkadaşların buluşma yerlerine böyle bir ortamda nasıl bir egitimden bahsediyoruzki bizi gelecege taşıyacak dünyanın en iyi ülkelerinden biri yapacak.

1960 ile 1990 yılları arasında avrupada uzay çılgınlıgı yaşanırken çocuklara büyüyünce ne olacaksın diye sorduklarında astronot diyen çocuklarımız vardı bugünse kitap açmayı bile istemeyen çocuklarımız var.

En küçük bir küfrün sansürlendigi ülkemizde uyuşturucu alkol zina gibi konuların televizyon kanallarında sorunsuz bir şekilde yayınlanması saglanıyor ben arabistan olalım demiyorum ama en azında gelecek neslimiz için bir düzenleme getirilsin diye düşünüyorum.

Bu ülkede tezgaha çıkan her 10 diziden 8 i 5 bölüm sonra final yapıyor tutması içinse ya silah olacak yada süslü kadınlar olacak öteki türlü sabah magazin haberleri yada akşamları survivor gibi bir program olmakdan kendisini alamıyorlar.

5 yıl önce habertür cnn ntv gibi kanallar haftasonuda olsa bilimsel belgeseller yayınlardı şimdi ise gördügümüz tek şey siyaset tartışmaları acaba sorun yönetimmi yoksa yönetilenlermi ?

Osmanlı devletinin manevi kurucusu şeyh edebali insanı yaşatki devlet yaşasın der

iyide insan yalnızca ekmekle barınakla yaşamaz bilgisiz akılsız yaşarsa esaret altında yaşar.

O halde halk nasıl kendini egitecek

Her evde internet veya bilgisayar var bugün neredeyse ama araştırma ögrenme şuuru yok bence televizyonlar ayda birde olsa merakın hayal gücünün sorgulamanın pekde kötü birşey olmadıgını anlatan bilimsel biyografik programlar yapıp yayınlasa pekde kötü olmaz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder