Aptallar Gezegeni

  Hiç yorum yok


 

Dünya diyince aklınıza ne gelir ?

4 te 3 ü su kara parçalarının oldugu içi vıcık vıcık yaşam dolu koskoca uzay boşlugundaki ender gezegenlerden herhangi biri...

21. yüzyıldayız ve 21 yüzyıldır yaptıgımız herşey küçük farklılıklarla birbirini tekrar ediyor insanlık her çagda savaşlarla kuraklıkla din gelenek baglamında çatışmayı sürdürüyor peki neden medeni olmak yerine barbarlıgı tercih ederek kendimize layık görmedgimiz davranışlarda bulunuyoruz.


Kabul edersinizki akla ve mantıga uymayan hiçbirşey medeniyette yer almak buna şunu ekleyebiliriz Hz Musanın insanlıga bildirdigi sonradan gelen ikikitabi dininde bunları tekrar ettigi emirler bellidir hırsızlık yapma, insanı öldürme, zina yapma, insanlar senin kardeşindir kardeşinin hakkını gözet gibi bisürü polyanna masalları söylerler bunu söylemekteki amaç insanları medeniyete davet edip onların akıllı varlıklar olarak hakikatin bilincinde bilinçli v bilgili varlıklar olarak hayatlarını devam ettirmesini saglamktır ama gelinen noktaya bakarsanız sonuç ne ?


Bugün bu yazıyı yazmamın temel sebebi insanların aklını kullanmasının bazı koşullara baglı tutulmasının sonucu oldugunu göstermekti onların "geçmişteki birçok bilgenin" deyimiyle insanların pek azında düşünme yetisi bulunur ve çok azı neyi düşünecegini biliyordur. ! derler ama bunu derken şunu demekdende uzak kalmazlar aklını kullanan insan herzaman digerlerinden üstündür buyüzden onlar daha özgür olmalıdır birçok şeye hakları vardır..

Mesela ülke yöneticileri her çagda bir emriyle onlarca insanı öldürtebilir hakkıdır

Bir emriyle birçok insanın cebinden ekmegini alır kimse sormaz

Bir emirleriyle her istediklerini yapacak güçtedirler çünkü sözüm ona onlar akıllarını kullanıyorlardı, benzer olayları peygamberler ve sözde din adamlarıda yapar istedigini alır istedigini satar insanlara köle muamelesi yapar kadın erkek farketmez onun elinin altındaki koyundan bozma insanlarda buna gönül rızasıyla atlanır neden biliyormusunuz.

"İnsan korku ve ümit arası olmalıdır"

insanların en temel ihtiyaçları güvenliktir canı güvende olmayan hiçbir insan ekmek sanat bilim kafasının üzerindeki aklını kullanamaz devletler insanın bedeninin güvenligini ve huzurunu güvence altına alarak insanları köle eder dinlerde ruhunu gğvence altına alarak köle eder.

Şunu kabul edelim herkes herkesden itaat bekler aile devlet din  sizin koyun gibi olmanızı bekler nedenmi çünkü "insanların çogu itaat etmezse ortada düzen diye birşey kalmaz İnsan kendi yasalarına uymazsa doga yasalarına uymak zorundadır" sen burada asker olarak toplumun için can vermezsen dagda seni it köpek ayı bir gece öldürüverir o her sabah akşam yedigin çeşitli yiyecekler yok olur tahta kemirmek zorunda kalırsın işte bu gibi fikirler insanı ruhen ve bedenen köleleştirmektedir.

İyi kabul gerçegi bildigimize göre bilgide insanı en akıllıca eyleme yöçnelttigine göre ne yapacagız tası taragı toplayıp magaralara gerimi dönelim dönelim bakalım sonunda ne olacak bakalım feda edebilecekmiyiz o aham şaham toplum düzenimizi "SANMIYORUM""

Gerçegin en akıllıca olanı mantıga ve yaşama uygun olan düşünüş biçimidir öyleyse şunu diyebiliriz insan korkarak yada bir boşlugun ümidiyle hiçbirşey elde etmez savaşarak uyum saglayarak yada itaat ederek de elde edemez peki neyle elde eder Direniş yani sonun bilincinde olan kişi sonun farkında olandır çünkü sona en yakın olanda odur işte sonumuz gelmeden görmeliyiz gerçegi ve direnmeliyiz yaşama topluma mutluluga ve üzüntüye de.

Son bir söz insan ne zaman üst bilinciyle alt aklını birleştirirse o zaman en isabetli kararları alır hayatımızı kararların şekillendirdigi bir dünyada bilincimiz özgürlügünü ilan etmesi için hala geç degil. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder