Hiç yorum yok
DÜŞÜNMEK BİZE NE KATAR

Farkina varsak da varmasak da gunluk hayatta bircok sey dusunuyoruz bunu yapmak icinde bircok nedenimiz varben basta hayatta kalmak icin.


Ama ben bugun size yemek yemeyi dusunmezsek, ise gitmeyi is yapmayi dusunmezse yada nefes almayi dusunmezsek neler olur gibi bayagi seylerden bahsetmeyecegim bunlari zaten beynimizin ilkel kisimlari sizin kararinizi sormadan dusunuyor ve uyguluyor.

Ben daha cok neokorteks yani alnimizin biraz daha gerisinde kalan beyin kisimimizda neler olup bitiyor bunun farkindamiyiz. Mesela yeni bir teknolojik cihaz cikdiginda buna olan merakimiz yada hic gormedigimiz biyerde gosterdigimiz merak iste bunlar bizim neokorteks dedigimiz bolumdeki dusunmeleri tetikleyen en onemli oldudur aslinda.

Peki düsünmek nasil olur ne konuda olur diye sorar herkes, bende diyorumki sinir yok limit yok zaman mekan hicbirsey yok, ne dusunmek istiyorsaniz onu akliniza getiriyorsunuz sonuc mu yeni fikirler yeni akimlar yeni hayatlar kisacasi yenilikler.

Böyle dusünmek bize ne mi katar ?
Herkese karsi daha hosgorulu olmayi
İnsan olmanin bilincini, kiymetini anlamak
Yeni kesifler kesfetmek
Bilinmeyen bilgileri bildirmek
Daha fazla okuyup daha az konusmak
Kararlarimizi mantikli ve tutarli almak
Gerceklerin ve gerekenleri bilmek
Hersey hakkinda birseyler bilmek...


İste biz insan olmanin geregini yerine getirirsek yani dusunursek okumaya baslariz okudukca dusunmeye dusundukcede kesfetmeye baslariz, iste bu noktadan sonra eski olan hersey eskide kalmaya baslar...
       Sevgi ve saygilarimla.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder