Hiç yorum yok
              FARKINDAMISINIZ


Farkindalik bircok insanin gunluk hayatta pek fazla kullanmadigi bir kelime,
Aslinda sadece bir kelimeden cok bir tur yasam bicimi de diyebiliriz buna.

Hepimiz hergun sabah uyaniyoruz elimizi yuzumuzu yikayip kahvalti yapip isimize okulumuza veya her ne isle mesgulsek onun basina gidiyoruz. Peki biz bunlari yaparken farkinda oluyormuyuz.

En basitinden bir ornek veriyim mesela hergun onlarca kez kapi aciyoruz alisilmis birsey degilmi hayatimizda bunu 1 defa ogrendik ve milyonlarca kez uyguladik ya bu isi yaparken farkina variyormuyuz.

Iste farkinda olmayan insan icin aklinda hep gecmise dair anilar tecrubeler yada gelecege dair bir takim hayaller ve beklentiler vardir bunlar da hep gunluk islerini yaparken ani yasamasina engel olur.

Ani yasamak iste bu farkindaligin ozetide budur aslinda, ani yasayan insan yani yapdiklarindan haberdar olan kisi yapdigi   isi yaparken hissedebilmesini saglar, mesela bir insanin ben cay iciyorum diyebilmesi ve kafasinda cayin lezzetini kokusunu hissedebilmesidir.

Farkindalik arttikca yapdigimiz isten daha da zevk almaya baslariz isimize daha fazla odaklanmamizi saglar bir insanin farkindaligi nekadar fazla olursa IQ su da o kadar fazla olur yani ani ve tutarli karar verme yetisi bundan kastim ise verdigi kararlarda duygusal davranip kendi istediklerinin pesinden kosup pisman olmak yerine cevresine bakip o anda yapilmasi gerekeni yapar



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder