Hiç yorum yok
EVRENDE EN UZAK NEREYE GİDEBİLİRİZ

Hepimiz biraz uzaklasmak isteriz bazi olumsuzluklar oldugunda bazi sorunlar yasadigimizda kafamizi dinlemek icin uzaga gitmeye yegleriz, peki ne kadar yada en fazla nereye kadar gidebilirizki koskocaa evrende. İste bugun buna deginecegim birazda sizinle.

 Uzaga gitmek iste bu hepimizin aklinda ama malesefki cozum degil bircok sorunumuza ama merak herseye bir care getirir iste bunu da bugun yazmamin nedeni merak etmemdi aslinda.

Dunya milyonlarca yildizin icinde Gunes e bagli kucucuk bir gezegen biz de onun icinde yasayan galaksilerle karsilastirinca bir kum tanesi kadar olmayan insanlariz.
Ama hayallerimiz o koskoca galaksilerden bile daha buyuktur iste buda bizim icin en buyuk nimettir.

Bugunku teknolojiyle aya gittik fakat dibimizdeki marsa dahi gidemiyoruz henuz ama birgun oda olacak insallah.


Biz düsuncelerimizde nereye kadar gideriz
Mesela Gunes sistemindeki en kucuk ve en uzak gezegen olan pluton a,
Oradan yan komsumuz olan andromeda galaksisine oradan en uzak olan 30 milyar isik yili uzaktaki z8_GND_5296 galaksisine gidebilirsiniz oradan zaten baska bir yerel super kumelere ulasirsiniz biraz daha uzaga giderseniz ise bugune kadar kesfedilmis en uzak görunen evrene ulasirsiniz.

İste dedigim gibi uzaklasmanin da yakinlasmanin da hicbir sonu yok hersey bizim zihnimizde bitiyor biz yasadigimiz sehirden sanarsak dunyayi oradan disariya cikamayiz cikamazsakda ne bilimden nede kesfetmekden bahsedebiliriz yeni nesillerimize...

   Sevgi ve saygilarimla...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder