Hiç yorum yok
HAYAT PAYLAŞTIKÇA ÇOGALIR

En önemli anılarımızda hatırlamak istedigimiz anılar birileriyle güzelşeyler paylaştıgımız zamanlardır.


Dostluklar kardeşlikler ve mutluluklar birbirimizle paylaştikca cogalir peki sadece duygularmi paylasinca cogalir ?

paylaşmak ile ilgili görsel sonucu

Duygularimiz bizim sosyolojik ve psikolojik bilincimizi yonlendirir iste bu yuzden nerede bir duskun bir gucsuz bir yorgun gorsek buyuzden yardim ederiz ki etmemiz de gerekir.

Bir yasliyi camiye iletmek bir cocuga bakkaldan istedigi bir seyi almak yada bir teyzenin agir yukune destek olmak iste bunlar bize ve cevremizdeki insanlara mutluluk getirecek kucuk seylerdir.

Hepimiz cocuk olduk bir cikolata ile mutlu olduk para denen seyin ne oldugunu neye kullanildigini bilmezdik iste o zaman hayati paylasmayla surdugunu ticaret denen seyin parayla degilde mutlulukla dua ile yapildigini sanirdik,keske hep o kadar temiz kalabilseydik belki bu kadar dunyaligin pesinde kosup bencil olmakdansa zor durumdaki insanlara bir faydamiz olurdu.
Buyuduk ama sadece cussemiz buyudu kalbimiz kuculdu duyarsizlastik mesela okumayi yeni ogrendigimde ben yollardaki butun insanlara bakar uzakdaki evleri ve arabalari iki parmagimin arasina alip nekadarda kucuk derdim iste bazi seylerin bizi ne kadar uzdugunu anlamak icin yakin olmak o uzuntuden kurtulmak icinde uzaklasmak gerekmezmi !

paylaşmak ile ilgili görsel sonucuHayat durmak bilmeden surup gidiyor ve biz de her gecen gun biraz daha yaslaniyoruz ama yasadikca yasattiklarimizi unutuyoruz, iyilikler yasatmaliyiz ancak boyle evrensellige ulasalliga unutulmazliga ulasabiliriz caglar otesine ulasmanin bir digeri de insan sevgisidir hernekadar kotuler olsada siz iyi olun cunku dunyanin iyilere ihtiyaci var.



Hindistanin kurtaricisi Gandi.bir kursun sikmadan koca avrupa ulkelerini masaya oturtup hint milletini birlestirmistir, iste buda insan sevgisinin paradan, silahtan dunyadan bile daha kuvvetlidir.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder