Hiç yorum yok
SÖZ KONUSU

İnsanlar arası ilişkide en önemli iletişim araçlarında biri sözcükler peki bunları nasıl kullanıyoruz,  yada hangi alanlarda nasıl kullanıyoruz işte bugün bunları inceleyeceğiz.


Tarihten bu yana süre gelmiş ve bizlerin duygu ve düşüncelerimizi anlatmak için kullandığımız en temel öğe konuşmaktır bunun simgelerle ifadesine yazı,  gözle anlaşılmasına da okumak diyoruz.
Günümğzden onlarca yıl önce atalarımız aralarındaki ilişkiyi resimler çizerek yada kendilerine has sesler çıkartarak anlaşıyorlardı yani okumak diye pek bir şey yoldu,  iste bu yüzden insanlık yarım yaklaşık 500:000 bin yıl cahil kaldı.

Sizlere bugün yazıyı sümerler buldu fenikeliler yaygınlaştırdı timi lkokul sırlarınd anlatılan bayağı şeyleri değil bu araçların hayatımızdaki önemine dikkat çekmek istedim.

Ortalama bir insan günde 400 ile 2bin civarı sözcük konuşur bu gelişmiş ülkelerde daha fazla tabi ki. insan doğumunda 1 veya birkaç kelime bilirken bu  10 yaşlarında 150  gençlik yıllarında 400 ile 500 civarı değişir yine bunlar bizim aldığımız eğitime göre Türkiye şartlarında 3bin kadar kelime konuşabiliriz ama suda bir gerçektir ki ne kadar çok konuştuğunuz değil neler konuştuğunuz daha önemlidir bundandirki
İnsanlığa ne öğretebildigimiz ve ne faydamız dokunduysa o kadar çok anılırız.


Konuşmaktan ziyade bir de yazmak  var hani şu söz uçar yazı kalırım hatırlattığı işte bu da en eski bilgi iletim yoludur dünyada 150 den fazla konuşulan ve yazılan dil vardır günümüzde bunu geçmişe dayandırırsak binden fazla lehçe geçmiştir dünya uzerınden.
Anlayacağınız üzere konuşmak yazmak ve okumak üzerine binlerce sayafa yazılabilir ama bizim yaşantımıza dair neler anlattığımız ve ne yazdığımız yarına kalacak bunlar içinde düzenli bir okuyucu olmamız gerekiyor.

Sevgi ve saygılarımla...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder